Namuose kepta česnakinė duona – šis receptas padės pasigaminti nuostabias, aromatingas bagetes su švelniu kepto česnako skoniu. Jų traški išorė ir minkštas vidus sukuria tobulą derinį, o česnako ir alyvuogių aliejaus aromatai suteikia ypatingo skonio.
Namuose kepta česnakinė duona: receptas
Tai duona, kuri suteikia jaukumo ir šilumos, puikiai papildanti įvairias užtepėles ar tiesiog patiekiama su šiltu sūriu.
Ingredientai:
Bagetei:
- 250 g stiprių baltų miltų, papildomai miltų pabarstymui
- 5 g druskos
- 5 g sausų mielių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 180 ml vandens
Česnako mišiniui:
- 1 galva česnako
- trupučio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bagetėms: Į virtuvinio kombaino dubenį su tešlos maišymo kabliu suberti miltus, alyvuogių aliejų ir didžiąją dalį vandens. Druską ir mieles subertu, kad tarpusavyje nesiliestų, iki maišymo pradžios.
2. Pradėti maišyti mažesniu greičiu ir palaipsniui pilti likusį vandenį, kol gausis lygi tešla. Tai turėtų užtrukti apie penkias minutes.
3. Supilti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir leisti tešlai kilti dvi valandas.
Išimti tešlą iš dubens ant aliejumi patepto paviršiaus. Pabarstyti rankas su šiek tiek miltų ir padalinti tešlą į dvi dalis.
4. Kiekvieną dalį ištempti, sulankstyti ir suformuoti bagetes.
5. Česnako mišiniui: Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Atskirti visas česnakų skilteles ir sudėti jas į kepimo indą neluptas. Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos ir cukraus, sumaišyti. Kepti įkaitintoje orkaitėje 20 min, kol česnakai karamelizuosis.
6. Išimti iš orkaitės ir, kai pakankamai atvės, išspausti švelnų, keptą česnaką iš žievelių.
Įspausti česnakų skilteles į bagetes (pagal skonį, kiek norisi) formuojant tešlą į bagetės formą.
7. Sudėti bagetes ant didelės kepimo skardos, uždengti ir leisti joms kilti, kol padvigubės.
Įkaitinti kepimo indą orkaitės apačioje ir įpilti šiek tiek vandens, kad susidarytų garai (tai padės suformuoti plutą). Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
8. Prieš kepant, įpjauti kiekvieną bagetę tris kartus.
9. Kepti bagetes 30 min, tada sumažinti temperatūrą iki 200 C temperatūros ir kepti dar 10 min. Iškeptos baguetes turėtų būti aukso rudos spalvos.
10. Išimti bagetes iš orkaitės ir leisti pilnai atvėsti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.