Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Namuose kepta česnakinė duona

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose kepta česnakinė duona
Namuose kepta česnakinė duona

Namuose kepta česnakinė duona – šis receptas padės pasigaminti nuostabias, aromatingas bagetes su švelniu kepto česnako skoniu. Jų traški išorė ir minkštas vidus sukuria tobulą derinį, o česnako ir alyvuogių aliejaus aromatai suteikia ypatingo skonio.

Namuose kepta česnakinė duona: receptas

Tai duona, kuri suteikia jaukumo ir šilumos, puikiai papildanti įvairias užtepėles ar tiesiog patiekiama su šiltu sūriu.

Ingredientai:

Bagetei:

  • 250 g stiprių baltų miltų, papildomai miltų pabarstymui
  • 5 g druskos
  • 5 g sausų mielių
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 180 ml vandens

Česnako mišiniui:

  • 1 galva česnako
  • trupučio alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bagetėms: Į virtuvinio kombaino dubenį su tešlos maišymo kabliu suberti miltus, alyvuogių aliejų ir didžiąją dalį vandens. Druską ir mieles subertu, kad tarpusavyje nesiliestų, iki maišymo pradžios.
2. Pradėti maišyti mažesniu greičiu ir palaipsniui pilti likusį vandenį, kol gausis lygi tešla. Tai turėtų užtrukti apie penkias minutes.
3. Supilti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir leisti tešlai kilti dvi valandas.
Išimti tešlą iš dubens ant aliejumi patepto paviršiaus. Pabarstyti rankas su šiek tiek miltų ir padalinti tešlą į dvi dalis.
4. Kiekvieną dalį ištempti, sulankstyti ir suformuoti bagetes.
5. Česnako mišiniui: Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Atskirti visas česnakų skilteles ir sudėti jas į kepimo indą neluptas. Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos ir cukraus, sumaišyti. Kepti įkaitintoje orkaitėje 20 min, kol česnakai karamelizuosis.
6. Išimti iš orkaitės ir, kai pakankamai atvės, išspausti švelnų, keptą česnaką iš žievelių.
Įspausti česnakų skilteles į bagetes (pagal skonį, kiek norisi) formuojant tešlą į bagetės formą.
7. Sudėti bagetes ant didelės kepimo skardos, uždengti ir leisti joms kilti, kol padvigubės.
Įkaitinti kepimo indą orkaitės apačioje ir įpilti šiek tiek vandens, kad susidarytų garai (tai padės suformuoti plutą). Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
8. Prieš kepant, įpjauti kiekvieną bagetę tris kartus.
9. Kepti bagetes 30 min, tada sumažinti temperatūrą iki 200 C temperatūros ir kepti dar 10 min. Iškeptos baguetes turėtų būti aukso rudos spalvos.
10. Išimti bagetes iš orkaitės ir leisti pilnai atvėsti.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Česnakinė duonaNamuose kepta begetėNamuose kepta česnakinė duonanamuose kepta duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėsainiai su traškia vištiena
Mėsos patiekalai

Mėsainiai su traškia vištiena

2025-02-14
Avižinė pusryčių košė su daržovėmis
Košės

Avižinė pusryčių košė su daržovėmis

2025-02-26
Natūraliai žali špinatų makaronai
Makaronų patiekalai

Natūraliai žali špinatų makaronai

2025-02-05
Greitai marinuotų kopūstų salotos
Receptai

Greitai marinuotų kopūstų salotos

2025-03-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?