-11.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 13 vasario, 2025

Natūraliai žali špinatų makaronai

Natūraliai žali špinatų makaronai, pasižymintys natūraliu, ryškiai žaliu atspalviu ir švelniu skoniu. Jie ne tik gražiai atrodo lėkštėje, bet ir yra maistingi – špinatai suteikia tešlai lengvą žalumynų skonį bei vertingų vitaminų. Makaronai išlieka elastingi ir minkšti, o dėl greito virimo laiko išsaugo puikią tekstūrą. Puikiai dera su paprastais pagardais, tokiais kaip sviestas, citrina ir pipirai, arba gali tapti išskirtiniu pagrindu įvairiems padažams ir patiekalams.

Šviežiai pagaminti makaronai greitai džiūsta, todėl rekomenduojama juos išvirti vos pagaminus. Jeigu planuojama gaminti vėliau, supjaustytus makaronus reikėtų suvynioti į rankšluostėlį, kad išlaikytų drėgmę ir nesudžiūtų.

Natūraliai žali špinatų makaronai: receptas

Ingredientai:

  • 100g špinatų tyrės
  • 60ml vandens
  • 300g miltų 00 tipo (skirtų makaronams ir picoms)
  • 0.5 a.š druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišyti su druska, špinatų tyrę su vandeniu.

2. Ant darbastalio supilti miltus, juose padaryti viduryje duobutę ir įpilti špinatus. Su šakute po truputi maišyti vis įmaišant į špinatų tyrę miltų.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Miltai su špinatų tyre

3. Kai jau su šakute sunkiai maišysis, pradėti minkyti rankomis. Tešlą minkyti apie 10-15min

4. Padaryti iš tešlos kamuoliuką, jį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30min.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Paruošta žalia tešla

5. Pabarstyti miltais stalviršį, padalinti tešlą į 4 dalis.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Tešlos gabaliukai

6. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti tikrai plonai.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Iškočiota tešla

7. Iškočiotą lakštą susukti į ritinėlį ir supjaustyti.

Natūraliai žali špinatų makaronai. Supjaustyta tešla

8. Užvirti puode vandenį ir jį būtinai pasūdyti. Makaronus virti apie 2-3min.
9. Gardu patiekti su sviestu, druska, šviežiai grūstais pipirais ir citrinos žievele.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: