Lauro lapai – tai ne tik kvapnus prieskonis, suteikiantis ypatingą skonį patiekalams.
Šie kuklūs lapeliai pasižymi daugybe netikėtų savybių, kurias verta išnaudoti kasdieniame gyvenime.
Todėl turėtumėte visada turėti jų savo virtuvės spintelėje. Jie ne tik pagerins Jūsų patiekalų skonį, bet ir gali padėti spręsti netikėtas problemas.
Šiame straipsnyje pateiksime keletą įdomių ir praktiškų lauro lapų panaudojimo būdų, kurie gali Jus nustebinti.
Lauro lapai ir jų panaudojimas
Lauro lapai – universalus prieskonis, praturtinantis sriubų, padažų ir marinatų skonį bei aromatą. Jų intensyvus, nepakartojamas kvapas ne tik pagerina patiekalų skonį, bet ir gali būti panaudotas buityje.
Lauro lapai puikiai tinka atbaidyti maisto kandis virtuvės spintelėse. Tačiau dar įdomesnis jų panaudojimas – netikėtas ir veiksmingas šaldytuvo oro gaiviklis.
Paprasčiausiai padėję kelis lauro lapus šaldytuve, galite atsikratyti nemalonių kvapų. Šis paprastas ir nebrangus būdas gali maloniai nustebinti savo efektyvumu.
Lauro lapai šaldytuve
Lauro lapai šaldytuve – natūralus ir efektyvus būdas kovoti su nemaloniais kvapais. Net ir sandariai uždarytose pakuotėse laikomas maistas gali skleisti kvapus, kurie laikui bėgant kaupiasi šaldytuve.
Šie kvapai ne tik nemalonūs, bet ir gali paveikti maisto skonį. Dviejų lauro lapų, padėtų ant lėkštutės šaldytuvo viduje, pakanka, kad sugertų nemalonius kvapus.
Tačiau, norint išlaikyti gaivų orą, lauro lapus rekomenduojama keisti kasdien arba bent jau kas 24 valandas, kadangi jie praranda savo efektyvumą.
Tai paprastas ir natūralus būdas palaikyti švarą ir gaivumą šaldytuve.
Kitokia lauro lapų nauda
Su lauro lapais buvo atlikras ne vienas medicininis tyrimas, kurio metu buvo tiriama šių prieskonių nauda mūsų organizmui.
Vieno tyrimo metu nustatyta, kad lauro lapai gali padėti atsikrayti toksinų iš organizmo.
Lauro lapai (Remiantis Arizonos universiteto duomenimis) taip pat pasižymi priešuždegiminėmis, prieštraukulinėmis, priešepilepsinėmis ir antioksidacinėmis savybėmis.
Džiovintų lauro lapų užpilai liaudies medicinoje naudojami kaip virškinimą gerinantis ir žarnyno dujas skaidantis preparatas, taip pat galintis prisidėti ir prie skrandžio ligų gydymo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.