-0.2 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 12 gruodžio, 2024

Raudonėlio aliejus, pasak specialistų, ypač naudingas mūsų kūnui

Raudonėlis, žinomas dėl savo unikalaus skonio ir naudingų savybių. Jo aliejus yra geras priešgrybelinis, antivirusinis ir antibakterinis preparatas, todėl yra nepaprastai naudingas mūsų sveikatai. Laurengallegosfitness puslapyje papasakota, kaip raudonėlio aliejus gali būti pagaminamas namuose ir kaip jį naudoti savo ir artimųjų labui.

Kodėl verta naudoti raudonėlio aliejų

Raudonėlio aliejus, turtingas vertingų junginių, pasižymi plačiu panaudojimo spektru. Toliau išsamiau aptarsime pagrindinius raudonėlio aliejaus privalumus ir jo taikymo galimybes.

  • Antimikrobinis poveikis. Raudonėlio aliejus gali kovoti su įvairiomis bakterijomis, grybais ir virusais, todėl yra puiki imuniteto stiprinimo priemonė.
  • Uždegimo mažinimas. Aliejaus naudojimas gali padėti sumažinti uždegimą organizme.
  • Antioksidacinės savybės. Aliejuje yra antioksidantų, kurie padeda apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų.
  • Odos priežiūra. Dėl savo gydomųjų savybių raudonėlio aliejus gali būti naudingas odai, kovojant su spuogais ir kitomis odos problemomis.

Raudonėlio aliejaus gamyba namuose

Natūralų raudonėlio aliejų nesunkiai pasigaminsite namuose, panaudodami tik džiovintą raudonėlį ir aukštos kokybės alyvuogių aliejų. Toliau pateikiame išsamų receptą, kurio pagalba galėsite mėgautis šiuo sveiku ir aromatingu produktu.

Ingredientai:

  • Džiovintas raudonėlis (kokybiškas, ekologiškas) – apie ½ stiklinės
  • Ekologiškas pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus – tiek, kad užpildytų stiklainį

Kaip gaminti:

  1. Paimkite švarų, sausą stiklainį su dangteliu. Tam, kad geriau išsaugotumėte aliejų, galite naudoti tamsaus stiklo stiklainį.
  2. Stiklainį iki pusės užpildykite džiovintu raudonėliu.
  3. Užpilkite ekologišku pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi taip, kad visos žolelės būtų padengtos. Įsitikinkite, kad stiklainiuje nėra oro burbuliukų.
  4. Atsargiai sumaišykite stiklainio turinį.
  5. Užsukite dangtelį ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje. Venkite tiesioginių saulės spindulių ir karščio. Leiskite aliejui įsigerti 6–8 savaites.
Raudonėlio aliejus: kaip pasigaminti

Paruoštas raudonėlio aliejus: kaip naudoti?

Po šio laiko gausite kvapnų ir naudingą aliejų, kurį galima naudoti gaminant maistą. Įpilkite lašelį raudonėlio aliejaus į arbatą, salotas ar padažus. Daugelis žmonių šį aliejų taip pat naudoja kaip natūralią priemonę nuo peršalimo ar gerklės skausmo.

Išoriniam naudojimui rekomenduojama aliejų supilti į stiklainį su lašintuvu. Tai padarys jo naudojimą patogesnį. Tepkite aliejų ant probleminių odos vietų, kad sumažintumėte uždegimą arba gydytumėte spuogus.

Po aliejaus įpylimo galite naudoti likusius raudonėlio lapus įvairiems patiekalams gaminti. Dėkite jų į sriubas, padažus ar troškinius, kad suteiktumėte papildomo skonio ir aromato.

Raudonėlio aliejus yra skanus ir nepaprastai sveikas jūsų raciono papildymas. Pasigaminę jį namuose, galėsite mėgautis visomis jo teikiamomis naudomis, stiprindami savo ir savo šeimos sveikatą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis:
https://tsn.ua/

Aurimas Kavaliūnas
Aurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Taip pat skaitykite: