Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Soti vištienos sriuba su čioriso

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Soti vištienos sriuba su čioriso
Soti vištienos sriuba su čioriso

Soti vištienos sriuba su čioriso – tai soti ir šildanti sriuba, kurioje susipina kreminė tekstūra, švelni vištiena ir intensyvūs prieskoniai. Puikiai tiks toms dienoms, kai norisi kažko jaukaus ir pilno skonio.

Soti vištienos sriuba su čioriso: receptas

Patiekalas lengvai paruošiamas, o skrudinta duona tampa puikiu akcentu, papildo ir subalansuoja sriubos skonį. Tai maistas, kuris suteikia komfortą ir atpalaiduoja po ilgos dienos.

Ingredientai:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 125 g aštraus chorizo dešros (be apvalkalo)
  • 6 vištienos šlaunelių mėsos
  • ½ arb. š. aitrios rūkytos paprikos
  • 5 skiltelės česnako
  • 2 šakelės šviežio rozmarino
  • 2 x 400 g skardinės pupelių
  • 800 ml vištienos sultinio
  • 150 ml riebios grietinėlės (riebios)
  • 50 g sviesto
  • kelios šakelės petražolių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • mėgstamos duonos (patiekti su sriuba)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti pusę aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais, sudėti smulkiai sukapotą svogūną ir gabaliukais pjaustytą chorizo dešrą, kepti 2–3 min, gerai išmaišant.
2. Sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepti dar 2–3 min, tada įberti rūkytos paprikos, sudėti traiškytus česnakus ir smulkintą rozmariną (be kotelių), bei įmaišyti pupeles, kol viskas gerai susimaišys.
3. Supilti sultinį ir grietinėlę, sudėti sviestą ir maišyti kol jis ištirps, tada užvirinti. Sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 4–5 min, kol vištiena visiškai iškeps.
4. Įmaišyti smulkintas petražoles ir pagal skonį pagardinti druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros. Abi duonos riekelių puses apšlakstyti likusiu aliejumi. Kepti po 1–2 min iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apskrus.
6. Sriubą supilti į dubenėlius ir patiekti su skrudinta duona.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Patiekalai su vištienaSoti sriubaSoti vištienos sriuba su čiorisoSriuba su čiorisovištienos patiekalaiVištienos sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais
Desertai

Minkštas sviestinis keksas su obuoliais – tobulai skanus

2025-02-24
Kukurūziniai keksiukai
Desertai

Kukurūziniai keksiukai

2024-01-03
Salotos su grąžgarsčių lapais
Receptai

Salotos su grąžgarsčių lapais, krevetėmis ir kedrų riešutais

2024-01-08
Angliškos bandelės receptas
Naudinga

Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?

2025-01-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?