Veganiškas „sūrio” pyragas su mangais – puikus desertas ieškantiems sveikesnės, tačiau skanios alternatyvos įprastiems desertams. Mangai suteikia intensyvų tropinį skonį ir ryškią spalvą šiam desertui.
Veganiškas „sūrio” pyragas su mangais: receptas
Tai desertas, puikiai tinkantis vakarėliams ar kaip gaivus užkandis prie arbatos ar kavos. Jo natūralūs ingredientai bei tropinis skonis maloniai nustebins ir svečius, ir namiškius.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 100 g riešutų sviesto
- 100 g avižų miltų
- ~2 saujos datulių
- Šlakelis kokosų pieno
- Klevų sirupo (pagal skonį)
2 sluoksnis: - 1 mangas (gerai sunokęs)
- 200 g kokosų kremo
- Becukriai vanilės ir mangų skonio lašeliai
3 sluoksnis: - 1 mangas (gerai sunokęs)
- Becukriai vanilės ir mangų skonio lašeliai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Datules sudėti į dubenį ir užpilti vandeniu. Palikti šiek tiek pamirkti, kad taptų minkštesnės.
2. Į maisto smulkintuvą sudėti avižų miltus, riešutų sviestą, įpilti šiek tiek kokosų pieno ir klevų sirupo.
3. Galiausiai sudėti išmirkytas datules (be vandens) ir viską sutrinti iki vientisos masės.
4. Pasirinktą formą iškloti paruošta pagrindo mase. Paskleisti dugne, šiek tiek paspaudžiant suformuoti ir perkelti į šaldytuvą sutvirtėti.
5. Antram sluoksniui paruošti mangą nulupti ir sudėti į maisto smulkintuvą.
6. Prie mango sudėti kokosų kremą ir šiek tiek skonio lašų.
7. Sutrinti iki kreminės masės ir supilti ant sutvirtėjusio pyrago pagrindo.
8. Tuomet perkelti indą į šaldiklį, kad sustingtų.
9. Trečiam sluoksniui paruošti nuluptą mangą ir skonio lašus maisto smulkintuvu sutrinti iki piurė konsistencijos ir supilti ant sutvirtėjusio pyrago. Vėl grąžinti trumpam į šaldiklį.
10. Patiekiant supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.