-6.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 16 kovo, 2025

Valentino patiekalai: 14 receptų nuo užkandžio iki deserto

Meilę ir rūpestį galime rodyti kasdien, bet turime pripažinti, kad Valentino diena ypatinga! Dažnai per ją net ir mažiausiai romantikos rodantys partneriai linkę nustebinti skaniais palepinimais. Jeigu dar nespėjote sugalvoti, kokį skanėstą pagaminti, skubame į pagalbą – šie Valentino patiekalai tiks net ir išrankiausiems. Net 14 puikių receptų nuo užkandžio iki deserto galbūt palengvins kelią į širdį!

Dubajaus tinginys su pistacijomis

Dubajaus tinginys su pistacijomis

Dubajaus šokoladas šiemet tapo tikra interneto sensacija, todėl jo įkvėpti nusprendėme pagaminti ir Dubajaus tinginį! Čia puikiai dera tradicinio ir visai naujo deserto skoniai. Tekstūra kiek kitokia nei klasikinio tinginio, nes šiame slypi traški kataifi tešla. Kviečiame išbandyti! Visą receptą rasite paspaudę čia.

Makaronai su Cezario padažu ir krevetėmis

Makaronai su Cezario padažu ir krevetėmis. Pagardinta sūriu

Makaronai su Cezario padažu ir krevetėmis – tai ypatingo skonio ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris sujungia klasikinius Cezario salotų elementus su sotumu suteikiančiais makaronais ir sultingomis krevetėmis. Kreminis padažas subtiliai pagardina makaronus, suteikdamas jiems švelnų, pikantišką skonį. Jeigu nemėgtate krevečių, jas galite pakeisti kepintais vištienos gabaliukais. Visą receptą rasite čia.

Obuolių pyragėliai kaip greito maisto restorane

Obuolių pyragėliai beveik kaip greitojo maisto restorane

Tikriausiai daugelis esame ragavę obuolinių pyragėlių restorane, kurio simbolis yra didelės auksinės arkos? Tai šie obuolių pyragėliai skoniu juos tikrai labai primena. Namai pakvips cinamonu ir obuoliais. Sultingas, prieskoniais kvepiantis obuolių įdaras puikiai dera su traškia tešla, o karamelizavęsis cukraus ir cinamono sluoksnis suteikia ypatingo skonio. Visas receptas čia.

Užkandžių kąsneliai su krevetėmis

Užkandžių kąsneliai su kreminiu sūriu ir krevetėmis. Išdėlioti krapų šakeles

Užkandžių kąsneliai su kreminiu sūriu ir krevetėmis – lengvas, bet elegantiškas užkandis. Gaivus krapų aromatas ir šviežiai grūsti pipirai suteikia papildomo aromato, o svieste keptos krevetės – subtilaus švelnumo. Puikiai tinka tiek kasdieniams užkandžiams, tiek šventiniam stalui, o ir ingredientų reikia visai nedaug. Beje, jei norisi kiek kitaip – vietoje krevečių puikiai tiks ir sūdytos ar šaltai rūkytos lašišos gabaliukai. Tuomet kąsnelius papildomai rekomenduotume apšlakstyti citrinos sultimis. Receptą rasite čia.

Valentino dienos sausainiai

Valentino dienos sausainiai

Romantiškai dienai – romantiški Valentino dienos sausainiai! Recepte rasite, kaip, atrodytų, visai paprastus sausainius paversti ypatingais – tam tereikia šiek tiek pastangų ir kruopštumo. Smagiausia dalis, kad juos galima paruošti iš vakaro. Receptas slepiasi čia.

Glazūruota lašiša orkaitėje

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga

Ieškote būdo, kaip akimirksniu paruošti romantišką vakarienę? Klevų sirupe glazūruota lašiša yra būtent tai, ko jums reikia: vos per kelias minutes paruošite glazūrą, o visą likusį darbą atliks orkaitė. Kol lašiša keps, šalia spėsite paruošti lengvų salotų. Visas receptas čia.

Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse

Karameliniai Banoffee desertai stiklinėse. Sluoksnis grietinėlės

Dar vienas dangiško skanumo desertaskarameliniai Banoffee desertai stiklinėse pakerės net didžiausius gurmanus. Ingredientų vos keli ir visai neįmantrūs, paruošimo 10 minučių, o rezultatas puikus. Beje, juos galima tiekti tik iš karto paruoštus, tiek iš pagaminti iš vakaro ir laikyti šaldytuve. Tobulo deserto receptą rasite čia.

Skaniausios marinuotos alyvuogės

Pačios skaniausios marinuotos alyvuogės

Neperdedame – tai tikrai pačios skaniausios mūsų ragautos marinuotos alyvuogės – gardus ir aromatingas užkandis, kuris puikiai tiks tiek prie sūrių, tiek prie mėsos ar daržovių patiekalų. Šiame recepte alyvuogės įgauna ypatingą skonį dėl prieskonių, česnako, medaus bei sojos padažo derinio. Ilgiau marinuojant, skoniai dar labiau susigeria, todėl verta paruošti iš anksto. Receptas čia.

Vištienos suktinukai su kumpiu ir sūriu

Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu

Orkaitėje kepti vištienos suktinukai su sūriu ir kumpiu – tobulas pasirinkimas romantiškai vakarienei. Kumpis ne tik suteikia patiekalui pikantiško skonio, bet ir padeda išlaikyti vištieną minkštą ir sultingą. Puiku, kad suktinukai kepami orkaitėje, todėl nereikės nei suktis prie viryklės, nei ypatingai progai parinkti rūbai neprigers virtuvės kvapų. Receptą rasite čia.

Žaliosios arbatos ledai

Ledai su arbata

Galbūt už lango ir žiema, bet meilė šildo, todėl ir ledais pasimėgauti per Valentiną visai nebaisu. Žaliosios arbatos ledai išskirtinio skonio, žinoma, jei norite jų tikrai šventiškų ir ypatingų, rinkitės Matcha arbatą – tuomet ledų skonis bus išskirtinis. Visą receptą rasite čia.

Suši vafliai su lašiša ir avokadais

Suši vaflis su lašiša ir avokadais. Pabarstyta sezamų sėklomis

Suši vafliai su lašiša ir avokadais – tikra Azijos skonių bomba. Azijoje tokių tikriausiai nekepa, bet ši interpretacija labai gardi. Reikės virtų apvaliujų ryžių ir užspaudžiamo vaflių keptuvo (tiks ir čirvinių blynų) ir mėgstamų suši priedų, galima rinktis ne tik lašišą ir avokadus, bet ir tuną, krevetės, šviežius agurkus, ar net krabų skonio lazdeles. Svarbu neperkepti ryžių, nes „vafliai” bus sausi. Visą receptą rasite čia.

Gurmaniškos kriaušių salotos su pelėsiniu sūriu ir riešutais

Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija

Šis paprastas ir elegantiškas salotų receptas su kriaušėmis, riešutais ir pelėsiniu sūriu – ideali derinių kombinacija lengvai, neapkraunančiai, gurmaniškai vakarienei. Kriaušių saldumas puikiai dera su lengvu sūrio sūrumu ir traškiais riešutukais. Visą receptą rasite čia.

Dubajaus Tiramisu su pistacijomis

Dubajaus tiramisu su pistacijomis. Sluoksniuotas dubajaus tiramisu

Dubajaus tiramisu su pistacijomis – dar viena skani interpretacija garsiojo Dubajaus šokolado tema. Klasikinio itališko tiramisu kreminis švelnumas dera su Artimųjų Rytų įkvėptais skoniais. Šis desertas išsiskiria savo puikia tekstūra, derančiais skoniais ir patrauklia išvaizda. Receptą rasite čia.

Makaronai su burata ir naminiu pomidorų padažu

Makaronai su keptų pomidorų padažu ir burrata

Makaronai su naminiu pomidorų padažu ir burata sūriu – tai tobulas itališkų skonių derinys romantiškai vakarienei. Paruošimas daug paprastesnis nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, o išvaizda ir skonis tiesiog nuostabūs. Receptas čia.

Valerija B
Valerija B
Esu Valerija Bieliakė, receptų rubrikos redaktorė Laikas.lt portale. Maisto tema rašau, kuriu, testuoju bei lietuviškoms virtuvėms receptus adaptuoju jau beveik 10 metų. Maisto neskirstau į "gerą" ar "blogą" - tikiu natūraliu balansu.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: