-1.8 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Aviečių ir kruasanų pudingas

Aviečių ir kruasanų pudingas – tai švelnus ir kvapnus kepinys, kuriame susijungia sviestiniai kruasanai, sultingos ir kvapnios avietės, bei kreminis vanilinis užpilas. Kepant orkaitėje, viršus tampa gražiai apskrudęs, o vidus išlieka drėgnas ir minkštas. Klevų sirupas suteikia natūralaus saldumo. Tai puikus pasirinkimas tiek jaukiems pusryčiams, tiek gardžiam desertui su puodeliu kavos ar arbatos.

Aviečių ir kruasanų pudingas: receptas

Ingredientai:

  • 5 kruasanų (vidutinio dydžio)
  • 30 g lydyto sviesto
  • 200 g aviečių
  • 4 valg. š. klevų sirupo
  • 350 ml pieno
  • 2 kiaušiniai (išplakti)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 0.5 arb. š. malto muskato

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros.
2. Gerai lydytu sviestu ištepti kepimo formą.
3. Susmulkinti kruasanus kąsnio dydžio gabaliukais. Sumaišyti su avietėmis ir sudėti į kepimo indą.
4. Pakaitinti pieną su klevų sirupu, kol beveik virs. Įpilti vanilės ekstrakto. Po šlakelį pieno pilti į kiaušinių plakinį vis maišant, kad kiaušiniai neišvirtų ir nesušoktų gabaliukais.
5. Pieno ir kiaušinių mišinį supilti ant paruoštų kruasanų su avietėmis, apšlakstyti likusiu lydytu sviestu ir apibarstykite muskatu.
6. Kepti apie 25-30 min kol šiek tiek sukietės ir apskrus viršus.

Aviečių ir kruasanų pudingas. Kruasanų pudingas

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: