Aviečių ir kruasanų pudingas – tai švelnus ir kvapnus kepinys, kuriame susijungia sviestiniai kruasanai, sultingos ir kvapnios avietės, bei kreminis vanilinis užpilas. Kepant orkaitėje, viršus tampa gražiai apskrudęs, o vidus išlieka drėgnas ir minkštas. Klevų sirupas suteikia natūralaus saldumo. Tai puikus pasirinkimas tiek jaukiems pusryčiams, tiek gardžiam desertui su puodeliu kavos ar arbatos.
Aviečių ir kruasanų pudingas: receptas
Ingredientai:
- 5 kruasanų (vidutinio dydžio)
- 30 g lydyto sviesto
- 200 g aviečių
- 4 valg. š. klevų sirupo
- 350 ml pieno
- 2 kiaušiniai (išplakti)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 0.5 arb. š. malto muskato
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros.
2. Gerai lydytu sviestu ištepti kepimo formą.
3. Susmulkinti kruasanus kąsnio dydžio gabaliukais. Sumaišyti su avietėmis ir sudėti į kepimo indą.
4. Pakaitinti pieną su klevų sirupu, kol beveik virs. Įpilti vanilės ekstrakto. Po šlakelį pieno pilti į kiaušinių plakinį vis maišant, kad kiaušiniai neišvirtų ir nesušoktų gabaliukais.
5. Pieno ir kiaušinių mišinį supilti ant paruoštų kruasanų su avietėmis, apšlakstyti likusiu lydytu sviestu ir apibarstykite muskatu.
6. Kepti apie 25-30 min kol šiek tiek sukietės ir apskrus viršus.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.