Search Results for: "IT"

Privatumo ir slapukų politika

Interneto privatumo ir slapukų politika TIPRO, UAB, įmonės kodas 300579867, valdytojo adresas Kalvarijų g. 99A-33, LT-08219 Vilnius (toliau – Valdytojas)…

Itsliška duona

Itsliška duona, Ciabatta

Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sudėti į indą ir išmaišyti. Aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų supilti į kitą ir gerai išplakti. Paskui vieno ir kito indo turinius sumaišyti kartu. Galima ir viską viename inde maišyti, bet vis tiek pirmiausia reikėtų aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų išplakti. Paragauti tešlą, ar netrūksta cukraus. Man dažniausiai trūksta, tai dar stiklinę papildomai visada įdedu. Na, ir galiausiai, skardą ištepti sviestu, sudėti tešlą ir šauti į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę. Kepti kažkur apie valandą. Iškeptas pyragas būna gražios geltonos spalvos ir labai skaniai kvepia citrinomis.

Itališka pomidorų sriuba

Itališka pomidorų sriuba

Susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, į juos suberiami salierai ir morkos. Viskas patroškinama. Po to supilamas sultinys, sudedamas pomidorų padažas, suberiama druska bei pipirai ir verdama ant mažos ugnies. Kiek pavirus, suberiami žirneliai, pupelės, ryžiai, sumetami lauro lapeliai. Dabar viskas troškinama, kol suminkštėja daržovės. Baigiant troškinti, sudedai griežinėliais supjaustyti pomidorai, suberiamas tarkuotas sūris. Valgis dar 5 min. patroškinamas ir nukeliamas nuo ugnies.

Koldūnai kitaip

Koldūnai kitaip

Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite koldūnus. Supjaustykite svogūnų laiškus arba česnakus, krapus. Sudėkite į dubenį grietinę, pomidorų padažą įpilkite truputį vandens, kad padažas pasidarytų skystesnis. Kai koldūnai truputi apskrus supilkyte paruoštą padažą, suberkite supjaustytus krapus ir svogūnų laiškus arba česnakus. (galima juos dėti į padažą ir viską kartu suversti. Keptuvę uždengti ir kepti. kai koldūnai pasidaro minkšti ir apskrudę užberti tarkuoto sūrio. Palaukti kol sūris išsilydis ir galima patiekti ant stalo.

Citrininiai putėsiai su vaisiais

Citrininiai putėsiai su vaisiais

Kaip gaminti:
Grietinę sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis ir žievelėmis, suberkite cukraus pudrą. Supilkite pieną. Želatiną užpilkyte vandeniu, kad išbrinktų. Pakaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite). Tada supilkite į paruoštą jogurtą, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Kai pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sudėkite į masę, išmaišykite. Galiausia putėsius iškrėskite į taures. Viršų puoškite vaisiais.

Itališki lakštiniai

Itališki lakštiniai, Lazanija

Ingredientai: • Lazanija, lakštai, 9 vienetai • Kiaulienos faršas, 500 gramų • Morkos, 2 vienetai • Kaliaropės, 1 vienetas •…

Burritos

Burritos

Kiaulieną pasūdykite ir aptepkite aliejumi. Įdėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.

Pagaminkite padažą: į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, sudėkite apelsino žievelę, čili pipirą. Užvirkite ir virinkite apie 30 min., kol pradės tirštėti.

Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant silpnos ugnies. Tortilijas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos iš jų uždėkite mėsos masės ir susukite. Patiekite su troškintomis raudonomis pupelėmis.

Makaronai su voveraitėmis

Makaronai su voveraitėmis

Jums reikės: 200 gr. voveraičių 400 gr. makaronų 150 gr. salotų lapų 50 gr. parmezano sūrio Alyvuogių aliejaus 0,5 svogūno…

Itališki makaronai su daržovėmis

Itališki makaronai su daržovėmis

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus. Supjaustykite morkas, papriką, cukiniją bei pomidorus pailgomis juostelėmis. Pakepinkite ant alyvuogių aliejaus kapotus česnakus ir svogūną. Pirma leiskite šiek tiek apskrusti morkoms, paskui sumeskite likusias daržoves ir palikite troškintis apie 15 minučių ( galima įmaišyti pora šaukštų grietinės ). Nepamirškite įberti druskos bei pipirų. Ant padažo užmeskite baziliko nepjaustytus lapelius, tegu jie suminkštėja. Kai daržovių troškinys jau paruoštas, sumaišykite jį su makaronais ir užbarstykite varškės sūrio.