Search Results for: "cinamonas"

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Supilkite vyną į puodą, sudėkite prieskonius, užvirinkite. Leiskite 2/3 alkoholio išgaruoti. Išjunkite ugnį, ištraukite prieskonius.
Šokoladą sutarkuokite. Pieną supilkite į atskirą keptuvę, užvirinkite. Suberkite šokoladą, kol jis tirpsta, lengvai suplakite pieną.
Plakdami supilkite likusį vyną. Išpilstykite į taures ir patiekite.

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais

Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti smulkia tarka (arba supjausčius gabalėliais, susmulkinti blenderiu). Į indą pilti šią susmulkintą masę, cukrų, aliejų, įmušti , berti cinamoną, vanilinį cukrų dėti grietinę ir sodą (nugesintą actu). Gerai išmaišyti. Šokoladą supjaustyti gabalėliais ir berti į tešlą. Pilti miltus, kad tešla būtų tiršta. Viską gerai išmaišius pilti į skardą išklotą popieriumi. Kepti apie 30 min.

Prancuziška svogūnų uogienė

Prancuziška svogūnų uogienė

Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Sviestą ištirpinti keptuvėje. Sudėti svogūnus ir kepti tol, kol suminkštės. Suberti cukrų, druską, prieskonius ir maišyti kol cukrus ištirps. Kepti pamaišant apie 20 min, kol svogūnai gražiai paruduos. Tada supilti actą ir kepti, kol skystis išgaruos, o masė tamps lipni ir blizgi. Ypač skanu su balta itališka duona ir fetos sūriu. Puikus užkandis prie vyno!

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą . Sumaišykite sutrintus sausainius ir siestą. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu ir spaudydami pirštais suformuokite pagrindą.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės.

Medaus gėrimas

Medaus gėrimas

Atvėsintoje arbatoje išmaišome medų, pilame citrinų bei apelsinų sultis, likerį…

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

dubenyje sumaišyti visus produktus, išskyrus kiaulieną ir citrinos skilteles. Tada sudėti kiaulieną ir išmaišyti su marinatu. Dubenį uždengti dangčiu ir šaldytuve palaikyti 8—12 valandų, kartkartėmis mėsą pavartant.

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Tešlą bus labai lengva paruošti, jei naudosite mikserį su duonai “minkyti” spiralėmis. Jei tokio neturite, tešlą teks minkyti rankomis. Paruoštą tešlą reikės supjaustyti į vienodo dydžio bandeles. Tai patogiausia daryti aštriu peiliu, bet jei tokio neturite, galite pasinaudoti nedideliu triuku: imkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses.

Veganiškas obuolių pyragas

Veganiškas obuolių pyragas

Obuolius nuskuskite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir pakaitinkite keletą minučių. Palikite mišinį pusei paros kambario temperatūroje, kad išsiskirtų obuolių sultys. Išmaišykite, kad likęs cukrus ištirptų.

Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su avižiniais dribsliais, razinomis bei cinamonu. Viską sudėkite į puodą, užpilkite geriamu jogurtu ir užvirkite. Tada nuimkite nuo ugnies ir uždengę palaikykite dar keletą minučių. Košę patiekite dubenėliuose, apibarstę ją cukrumi bei cinamonu.

Sausainiai su cinamonu

Sausainiai su cinamonu

• Sviesto gabalėlis • Bemielė sluoksniuota tešla • Cinamonas • Cukrus Sujaustyti bemielę tešlą į kokia nori forną. Cinamoną sumaišyti…