Search Results for: "sėklos"

Pačėso

Pačėso, Sėklos ir Staniulio įžvalgos apie Europos čempionato A grupę (video)

Iki Europos čempionato liko mažiau nei savaitė. Už šešių dienų visas krepšinio elitas, krepšinio gerbėjai, žiniasklaidos dėmesys nukryps į Slovėniją, kur susirungs 24 stipriausios Senojo žemyno komandos.

Itsliška duona

Itsliška duona, Ciabatta

Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi. Palaukiam 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles ir likusį pieną (arba vandenį). Plakame viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni, tokia ir turi būti.
Pastatome gautą tešlą šiltai, kad pakiltų 30 min (aš statau į pašildytą ir atvėsusią orkaitę ~25ºC temperatūroje. Tešlą pridenkite rankšluosčiu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepti iki 230ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min.

Sveikuoliška pusryčių košė

Sveikuoliška pusryčių košė

Sveikuoliška pusryčių košė:

mirkyti avižinia dribsniai ir čija sėklos,
žiupsnelis cinamono,
šaukštelis maca miltelių,
sauja razinų.

Tirštas žiemos kokteilis

Tirštas žiemos kokteilis

Tirštas žiemos kokteilis: daiginti grikiai, mirkytos čija sėklos, bananas, maca milteliai, vanduo.

Grybų ir šoninės pyragas

Grybų ir šoninės pyragas

Sumaišykite margariną, miltus, baziliką ir 3 kiaušinius. Išminkykite gautą tešlą ir palikite šaldytuve kelioms valandoms. Vėliau plonai iškočiokite ir išklokite formos nuimamais kraštais dugną, palikdami apie 2 cm kraštelius. Subadykite tešlą šakute. Kepkite 190 C temperatūroje 15 min.

Japoniškas daržovių patiekalas

Japoniškas daržovių patiekalas

Daržoves supjaustome lazdelėmis, grybus (naudojau pievagrybius) – plonomis plokštelėmis. Morkas truputį apkepame aliejuje, sudedame kitas daržoves (ir sojų daigus) bei grybus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės visi ingredientai. Tuomet sudedame sojų padažą, imbierą ir viską gerai išmaišome. Prieš patiekadami, apibarstome sezamo sėklomis.

Morkų blyneliai

Morkų blyneliai

Pasiruoškite avižinius dribsnius. Morką išvirkite.
Sutrinkite su blenderiu avižinius dribsnius, morką, svogūną, česnakus. Įmaišykite Vorčesterio padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Formuokite blynelius.
Juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir sezamo sėklose.
Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Kiniški suktinukai

Kiniški suktinukai

Ryžių paplotėlius pamirkykite po vieną šaltame vandenyje ir nusausinkite. Įdarui skirtą mėsą smulkiai supjaustykite. Grybus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės ir susmulkinkite. Imbierą taip pat susmulkinkite.

Mėsą sumaišykite su grybais, imbieru, sojų, aitriųjų paprikų padažais, cukrumi ir sezamo sėklomis. Ant kiekvieno ryžių paplotėlio dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite kaip balandėlius. Suktinukus tiekite su sojų padažu.

Lašiša tešloje

Lašiša tešloje

kaitinti orkaitę iki 200 laipsnių .
Apibarstyti lašišos file druska ir pipirais.
Sumaišyti sviestą, citrinos žievelę, sultis, susmulkintus kaperius ir petražoles.
Plonai iškočioti tešlą iki tokio ilgio, kad lašiša tilptų pilnai.
Sudėti file ant tešlos ir patepti sviestu. Suvynioti į tešlą, užspaudžiant kraštus, kad neliktų jokių skylių.

Baklažanų ir cukinijų suktinukai

Baklažanų ir cukinijų suktinukai

Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis, apibarstykite druska, prieskoniais. Apkepkite alyvuogių aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Apibarstykite sezamų sėklomis.