Search Results for: "tai - aš"

Pupelių ir kruopų paštetas

Pupelių ir kruopų paštetas

Svogūnus sukapoti, česnaką pertrinti, likusias daržoves stambiai sutarkuoti ir kartu ištroškinti aliejuje.
Baigiant troškinti suberti sutrupintas labai šviežias mieles ir šildyti, kol ištirps. Ataušinti.
Pupeles ir kruopas sumalti mėsmale, sudėti daržoves, avižinius dribsnius, kiaušinius, sukapotas petražoles.

"Japoniški" šašlykai

„Japoniški” šašlykai

Mėsą supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėsos gabaliukais. Dubenį gerai uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve.

Aguoninis pyragas

Aguoninis pyragas

Jums reikės:  Tešlai:  250 gr. sviesto 250 gr. miltų 250 gr. cukraus 50 gr. bulvių krakmolo 5 kiaušinių 2 šaukštelių…

Makaronų apkepas su kumpiu

Makaronų apkepas su kumpiu

Kumpį ir pomidorą supjaustykite kubeliais, pabarstykite baziliku.
Išvirtus makaronus nuvarvinkite, sumaišykite su kumpio mase. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutarkuokite sūrį. Dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius,grietinėlę ir pieną, įberkite druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.

Kalėdinis aguonų keksas

Kalėdinis aguonų keksas

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, suberiamos nuplikytos ir 2 kartus sumaltos aguonos. Vėliau sudedami išplakti kiaušinių baltymai, suberiami džiūvėsėliai ir vanilinas.

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas

Sviestą išplakti su cukrumi, sudėti kiaušinius ir juos išplakti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Į masę įdėti vieną trečdalį miltų ir trečdalį grietinės. Taip daryti tol, kol bus sudėti visi miltai ir visa grietinė. Viską gerai išplakus aguonas ir vėl gerai plakti. Visą masę į paruoštą formą ir kepti apie 40 min. Kai pyragas iškeps, aptepti Rududu ir apibarstyti migdolais.

Paprasta rugštynių sriuba

Paprasta rugštynių sriuba

Šį kartą gaminsime paprastesnį variantą su konservuotomis rugštynėmis (žiemą turbūt ir nerastume šviežių). Užvirinkite 2 l vandens, į jį įmeskite 2 kubelius sultinio, sumeskite susmulkintą svogūno galvą.
Kietai išvirkite kiaušinius, juos supjaustykite ir kartu su rugštynėmis suberkite į vandenį tuomet, kai bulvės bus beveik išvirusios. Sriubą pagardinkite grietine.

Desertas su sezamu

Desertas su sezamu, medumi ir ledais

Jums reikės:

Pakelio sluoksniuotos tešlos
Pakelio ledų
5 šaukštų sezamo sėklų
2 šaukštų medaus
4 šaukštų sviesto
Šviežiai malto cinamono
Kaip gaminti:

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir padalinkite į keturias lygias dalis. Tešlą iš abiejų pusių lengvai apkepinkite svieste ir palikite atvėsti. Tada sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, įdėkite šviežiai sumalto cinamono bei 2 šaukštus medaus ir viską išmaišykite. Pertepkite sluoksniuotos tešlos paplotėlius sezamo sėklų ir medaus mase, ant viršaus uždėkite ledų rutuliukus ir pabarstykite cinamonu.

Skanaus!

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Šokoladinis vynas (šokoveinas)

Supilkite vyną į puodą, sudėkite prieskonius, užvirinkite. Leiskite 2/3 alkoholio išgaruoti. Išjunkite ugnį, ištraukite prieskonius.
Šokoladą sutarkuokite. Pieną supilkite į atskirą keptuvę, užvirinkite. Suberkite šokoladą, kol jis tirpsta, lengvai suplakite pieną.
Plakdami supilkite likusį vyną. Išpilstykite į taures ir patiekite.

Gaspadoriškas jautienos kepsnys

Gaspadoriškas jautienos kepsnys

Jautieną supjaustome norimo dydžio kepsniais ir užmarinuojame.
Marinatas: žiedeliais supjaustome svogūną, užpilame actu, vandeniu, dedame garstyčias, maltus juoduosius pipirus, prieskonius ir išmaišome. Mėsą panardiname marinate ir maždaug po paros galime kepti.
Kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose pavoliotus kepsnelius kepame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Šalia galima patiekti bulvių košės su spirgučiais bei šviežių daržovių arba labai tinka troškintos daržovės.