Search Results for: "Ieva S."
Šiltam savaitgaliui pagardinti siūlome skanių užkandžių receptą. Jūsų dėmesiui ir skrandžiui – kumpio suktinukai su sūriu ir pievagrybiais.pievagrybių griežinėlius pakepinkite su sviestu, išgriebkite. Į ištirpdytą sviestą suberkite miltus, pagardinkite baltu vynu bei grietinėle, pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite prieskoniais. Sudėkite pakepintus pievagrybius, įmuškite kiaušinį, suberkite sūrį. Gerai išmaišykite.
Ant kumpio riekelių uždėkite įdaro, susukite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą. Papuoškite pomidorų griežinėliais ir pabarstykite druska. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol apskrus.
Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite juostelėmis. Jei grybai maži, galima nepjaustyti. Kiaušinį išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Žuvį išvoliokite kiaušinyje, paskui – kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepinkite žuvies juosteles, kol pagels. Kitoje keptuvėje sudėkite pievagrybius. Trumpai pakepkite aliejuje, tada supilkite į sultinį ir virkite (kol skysčio sumažės maždaug per pusę). Pabarstykite druska, pipirais. Sudėkite žuvį ir trumpai pavirkite su grybais. Patiekite karštą su daržovėmis.
Jums reikės:
2 kiaušinių
1 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
100 g šviežių svogūnų arba porų
150 g kumpio
1 česnako skiltelės
2 šaukštų sviesto
500 g pievagrybių
2 šaukštai smulkintų petražolių
Kaip gaminti:
Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Svogūnus (arba porą) nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kumpį supjaustykite plonais šiaudeliais. Nuluptu česnaku įtrinkite kepimo indą ir ištepkite jį nedideliu gabalėliu sviesto. Tada nuvalykite grybus ir upjaustykite juos plonais griežinėliais. Į kepimo indą sluoksniais dėkite grybus, kumpį bei svogūnų žiedelius. Apkepą apipilkite kiaušinio plakiniu ir ant viršaus uždėkite kelis nedidelius gabalėlius sviesto. Kepkite įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį patiekalą apibarstykite smulkintomis petražolėmis, geriausia šviežiomis arba šaldytomis.
Skanaus!
Pievagrybių griežinėlius pakepinkite su sviestu, išgriebkite. Į ištirpdytą sviestą suberkite miltus, pagardinkite baltu vynu bei grietinėle, pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite prieskoniais. Sudėkite pakepintus pievagrybius, įmuškite kiaušinį, suberkite sūrį. Gerai išmaišykite.
Morką sutarkuoti ir apkepinti svieste. Vėliau sudėti grybus ir viską patroškinti apie 15 min. Į verdantį sultinį sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir kaitinti 15 min. Tada dėti daržoves su grybais, keletą minučių pavirti.
Susmulkintą svogūną pakepinti svieste. Pievagrybius supjaustyti juostelėmis, sumesti į svogūnų masę ir dar truputį pakepinti. Užpilti sojos padažo, sukrėsti faršą ir uždengus 5-7 min. troškinti. Įberti prieskonių, įdėti aitriosios paprikos padažo. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir išgriebus nuvarvinti. Kiaušinį išplakti su miltais. Į karščiui atsparų indą dėti makaronus, mėsos ir pievagrybių masę. Užpylus kiaušinio plakiniu, kepti 20 minučių 200C karštumo orkaitėje.
Pievagrybius išvirti pasūdytame . išroškinti smulkintus svogūnus.Supilti pomidorų padažą ir pakepinti maišant apie minutę. Suberti prieskonius, pievagrybius ir dar patroškinti kelias minutes uždengtoje keptuvėje.
Jums reikės: 1 stiklinės ryžių 2 stiklinių vištienos ar daržovių sultinio 1 svogūno (nedidelio) 2 skiltelių česnako 1 šaukšto alyvuogių…
Kofeinas yra bene dažniausiai vartojama stimuliuojanti medžiaga visame pasaulyje. Be jo sunkiai apsieina daugelis pasaulio žmonių, todėl vis dažniau kalbama apie kofeino poveikį sveikatai. Tiesa, tenka pripažinti, kad dėl neigiamo kofeino poveikio mūsų sveikatai dažniausiai kaltas neoptimalus jo vartojimas, o pats kofeinas pasižymi įvairiomis savybėmis. Apie tai, ko dar nežinojote apie kofeiną, pasakoja mitybos specialistė Ieva Kuodienė.