Search Results for: "SC"

Šaltibarščiai iš pomidorų

Šaltibarščiai iš pomidorų

Pomidorus nuplykiti karštu vandeniu, nulupti odelę, sutarkuoti su tarka ir pertrinti per sietelį. Supilti kefyrą ir gerai išmaišyti. Sudėti supjaustytus svogūnų laiškus, žiupsnelį druskos.

Baltarusiški barščiai

Baltarusiški barščiai

Kopūstai perrenkami, perplaunami šaltu vandeniu, nuspaudžiami ir, pridėjus pomidorų padažo, ištroškinami (galima troškinti vandenyje kur virė mėsa).

Burokėlis supjaustomas šiaudeliais ir taip par patroškinamas. Morka, petražolė, svogūnas supjaustomi ir pakepinami aliejuje.

Troškinti kopūstai, burokėliai, pakepintos daržovės, virta ir supjaustyta bulvė užvirinami sultinyje, įdedama pipirų, druskos.

Supjaustyti virti grybai užpilami paruoštais barščiais, užbalinama grietine, pabarstoma petražolių lapeliais.

Viščiukas su vaisias

Viščiukas su vaisias

Kaip gaminti:

Apelsiną nuplaukite, perpjaukite pusiau, išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi. Sudėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pasūdykite, įberkite pipirų, džiovintų čiobrelių, šalavijų ir išmaišykite.

Šaltibarščiai su špinatais

Šaltibarščiai su špinatais

Į puodą sudedame pjaustytis agurkus, svogūnų laiškus, krapus. Su visu skysčių supilame burokėlius ir kefyrą. Sudedame špinatus ir smulkintus salotų lapus. Įberiame druskos ir viską išmaišome. Pabaigoje sudedame stambiai pjaustytus virtus kiaušinius. Valgome su šiltomis virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Traški kiniška vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais (ar šiaudeliais). Kiaušinio baltymą gerai išplakite, įdėkite krakmolo, prieskonių ir viską išmaišykite. Vištieną apvoliokite mišinyje ir virkite puode su aliejumi. Padažui daržoves supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje, baigiant kepti, sudėkite prieskonius, pomidorų padažą, soju padažą, garstyčias ir medų. Ryžius išvirkite ir sumaišykite su kiaušinio tryniu, tada truputį pakepinkite.

GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

Supjaustome griežinėliais vištienos file, sudedame į indą ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome į saldytuvą 2-3 valandoms.

Prasimarinavusią vištiena užberiame dalimi krakmolo, kad ji apsivoliotų jame. Į įkaitusią keptuvę suberiame apvoliotus griežinėlius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu jau sumaišyta padažą supilame į kitą keptuvę ir paverdame kol nepradės burbuliot. Įberiame 1/4 dalį šaukštelio krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.

Į paruoštą lėkštę suberiame traškius vištienos gabalėlius ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.

Salotos su grąžgarsčių lapais

Salotos su grąžgarsčių lapais, krevetėmis ir kedrų riešutais

Ingridientai: Ryšelis įvairių salotų lapų Ryšelis grąžgarsčių (ruccolos) lapų 250 g krevečių 100 g kedrų riešutų 100 g „Džiugo” sūrio Padažui:…

Barščiai su jautiena ir kopūstais

Barščiai su jautiena ir kopūstais

Mėsą virkite 1, 5 val. Išvirusią supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite atgal į sultinį. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite svogūną. Morkas sutarkuokite burokine tarka. Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais arba pagaliukais. Burokėlius apkepkite aliejuje. Į keptuvę įpilkite acto, pomidorų padažo, šiek tiek vandens ir patroškinkite 5 – 7 min. Aliejuje apkepkite svogūnus. Į tą pačią keptuvę įdėkite morkas ir dar kartą pakepinkite. Į jau verdantį sultinį sudėkite bulves, pasūdykite. Užvirus sudėkite kopūstus. Virkite ant nedidelės ugnies 5 min. Sudėkite troškintus burokėlius ir dar pavirinkite 10 min. Sudėkite svogūnų ir morkų troškinį, taip pat – lauro lapus ir petražoles. Galite paskaninti pipirais ir česnakais. Puodą nuimkite nuo viryklės ir palikite pastovėti 15 – 20 min. Patiekdami įdėkite grietinės ir žalumynų.

Viščiukas su šonine ir citrina

Viščiukas su šonine ir citrina

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Džiovintus rozmarinus išmašykite su citrinos sultimis. Viščiuką nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite, iš vidaus ir išorės ištrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, maišytomis su rozmarinais, apdėkite šonines riekelėmis, apriškite medvilniniu siūlu ir kepkite apie 70 minučių.

Skrebučiai su pomidorais ir žalumynais

Skrebučiai su pomidorais ir žalumynais, itališka „bruschetta”

Palaikykite pomidorus 1 min. verdančiame vandenyje, ištraukite ir nulupkite skūreles. Įkaitinkite orkaitę iki 250° C, tuo tarpu supjaustykite pomidorus smulkiais kubeliais, įspauskite 4 skilteles česnako, sumaišykite su pjaustytais bazilikais, druska, juodaisiais pipirais, alyvuogių aliejumi bei actu. Gerai išmaišykite, galite netgi šiek tiek pagrūsti.
Supjaustykite batoną riekelėmis ir kiekvieną jų vieną pusę ištepkite alyvuogių aliejumi ( galite naudoti teptuką, kad būtų patogiau). Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite batono riekeles aliejuota puse į apačia. Apkepinti orkaitėje iki aukso spalvos.
Paruoštus pomidorus dėti ant aliejuotos skrebučio pusės. Taip pat labai skanu ragauti su varškės sūriu.