Search Results for: "muskato riešutas"

Savaitgalio receptas. Bulvių plokštainis su sūriu ir muskato riešutais

Savaitgalio receptas. Bulvių plokštainis su sūriu ir muskato riešutais

Tikimės, kad per ilgąjį savaitgalį neturėjote kada sukiotis virtuvėje. Pasiruošti darbo savaitei rekomenduojame sočiu pilvu – su kiek neįprastu bulviu plokštainiu, pagardintu sūriu ir muskato riešutais.

Ravioliai su špinatais ir rikotos sūriu

Ravioliai su špinatais ir rikotos sūriu

Įdarui skirtus produktus gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, kol pasidarysime tešlą.
Tešlai skirtus produktus gerai išminkyti, padalinti į dvi lygias dalis ir iškočioti labia plonus paplotėlius. Ant vieno paplotėlio dėti po šaukštelį įdaro 3-5 cm . , esančius tarp įdaro, suvilgyti vandeniu ir ant viršaus uždėti antrą tešlos paplotėlį. Gerai prispausti viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. rateliu ar peiliu išpjauti kvadratėlius ir juos atskirti vieną nuo kito. Virti pasūdytame vandenyje. Išvirtus užpilti norimu padažu. Aš naudojau grietinę su krapais.

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

Pikantiškas kiaulienos šašlykas

dubenyje sumaišyti visus produktus, išskyrus kiaulieną ir citrinos skilteles. Tada sudėti kiaulieną ir išmaišyti su marinatu. Dubenį uždengti dangčiu ir šaldytuve palaikyti 8—12 valandų, kartkartėmis mėsą pavartant.

Lazanija su rikotos sūriu

Lazanija su rikotos sūriu

Špinatus išvirkite ir gerai nuspauskite, kad neliktų vandens. Keptuvėje išlydykite 50 g sviesto, sudėkite susmulkintus špinatus. Jiems apkepus sudėkite rikotos sūrį, 50 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, įpilkite 150 g grietinėlės, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite muskato riešutu, pipirais ir druska.

Bulvės prancūziškai

Bulvės prancūziškai

Kiaušinius išplakti su pienu, suberti prieskonius ir sūrį. Bulves nuskusti, supjaustyti plonomis riekutėmis, jomis iškloti kepimo skardą, užpilti plakiniu ir kepti orkaitėje.

Skanaus!

Graikiškas špinatų pyragas

Graikiškas špinatų pyragas

Tešlą laikykite kambario temperatūroje tol, kol ji atšils. Špinatus perrinkite, nuplaukite. Užvirinkite pasūdytą vandenį, sudėkite špinatus ir pavirkite 4 minutes. Juos nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką ir svogūnėlius, juos pakepinkite ištirpintame svieste. Tada į keptuvę sudėkite špinatus ir prieskonius. Sūrį supjaustykite kubeliais, kiaušinius kiek suplakite ir kartu su džiuvėsėliais bei sūriu įmaišykite į špinatus.

Bulvių plokštainis su sūriu

Bulvių plokštainis su sūriu

Sutarkuokite bulves, truputį nusunkite, įtarkuokite 100 g fermentinio sūrio. Pakepinkite supjaustytus lašinukus su svogūnu, supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite muskato riešutu. Kepimo skardą sutepkite aliejumi, supilkite gautą masę.

Alzaso apkepėlės su porais ir svogūnais

Alzaso apkepėlės su porais ir svogūnais

6 formeles ištepkite sviestu. Tešla iškočiokite, iš jos išpjaukite kiek didesnio nei formelės diametro skritulius, sudėkite į formeles, kad tešlos krašteliai būtų pakelti. Subadykite šakute ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Morkų duona

Morkų duona

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dubenyje suplakite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskato riešutą ir . Atskirame dubenyje sumaišome tirpintą sviestą, medų, , sutarkuotas morkas ir tada sumaišoma su sausa ingredientu mase. Perdėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 50-55 minutes.

Nuodai iš gamtos: žmogui itin kenksmingi produktai

Nuodai iš gamtos: žmogui itin kenksmingi produktai

Pyragus ar šokoladą „kimšti“ nėra sveika, tačiau, ar kada susimąstėme, kad galime perdozuoti sveikų produktų? Taip vadinami produktai iš gamtos taip pat gali būti toksiški ir savyje būti sukaupę pavojingų kancerogeninių medžiagų, kurių nepakanka tik nuplauti